CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 21, 2009

Aku...





Lama aku tak update blog ni.. Bukan kerana malas, tapi kerana ketiadaan waktu yg sesuai utk aku melapangkan jiwa dan meluahkan rasa. 'So called'. Huhu...



Cuti dah nak abis.. What I've done so far?? Proposal dah hampir siap..



Next week aku dah kene balik kolej. Mulakan hidup baru, semester baru, tahun baru... N some other things yg baru dan akan jadi baru.. Huhu.. Sebenarnya, aku nak tulis ni malam tadi. Sebab takleh tido.. Tapi ada plak masalahnya, tenet wat hal.. Maklum la, tenet kat umah sangat laju seperti kura-kura. So aku sambung tulis malam ni, tetibe lak mood nak menulis datang. Bersendirian di depan tv dan mengadap laptop, sebab adik-adikku tidur awal malam ni.. Huhu..



Aku cuma ada beberapa hari je lg utk bersama adik-adik kesayanganku.. Aku cuba sebolehnya utk memanfaatkan sisa masa yg ada utk membahagiakan hari-hariku dan juga hari-hari mereka.. Banyak perkara yg berlaku sepanjang aku ada kat umah ni.. Tp tak dapat aku nak share, atas sebab yg tak dapat dielakkan. Pape je la......


Duk kat umah, menghabiskan cuti di samping insan2 tersayang memang saat2 yg berharga bg aku.. Saat2 tersebut bukan sahaja berharga, bahkan saat yg paling bahagia.. (Aku tak tahu kenapa, tp lately aku perasan yg gaya penulisan aku dah terikut2 gaya Tun.. Bukan Tun Mahathir, sori! Tp Tun kawan kpd kawan aku yg blaja kat Perlis.. Whatever, selagi aku tak tiru buah fikiran dan otak dia).



Semalam, tengah syok aku dan budak2 ni tgk The Biggest Loser Asia, tetibe pintu rumah diketuk oleh seseorang. Seperti biasa, aku satu2nya org yg takkan keluar utk menjenguk sape yg datang. Huhu.. Bukan kerana aku ni sombong, tp mane bleh g sambut tetamu dlm keadaan yg tak bersedia kan.. Hehe. Some of u know what I mean, I guess..... Tp, nak tak nak aku keluar jugak, sbb adik aku cakap, dia nak jumpa aku.. Huh! Rupa2nya, 4 org tetamu tu adalah sukarelawan dr Majlis Kanser Nasional (MAKNA). Baru la aku paham, nape diorg nak jumpa aku.. Huhu.. Actually, diorg buat kunjungan utk update data family cancer patient yg menerima dana drp MAKNA. Buat kesekian kalinya aku nk mention kat sini, my LATE mom was a cancer patient. Bonda kembali ke rahmatullah pada awal Mei lepas, setelah 4bulan terlantar di HUSM Kubang Kerian. My bonda menghidap kanser darah putih, a.k.a leukemia AML2. Sepanjang bonda sakit, semua kos rawatan ditanggung oleh MAKNA. So skg ni, diorg buat visit just utk update data.. I guess la.. Huhu.. That's it.



Tu satu hal yg berlaku semalam. Ada lg satu peristiwa yg berlaku secara tidak langsung sebelum tu, tetapi dengan tiba2 dan sangat2 berbekas di hati aku. Tp aku takleh nak open sgt cite pasal ni. Huhu... It's too personal. Selama ni aku ingat perkara ni dah setel, dah reda, and dah ok.. Aku sangat bersenang hati dan langsung dah tak fikir pape pasal ni, apa lagi nak fikir tentang consequencenya.. Tp semalam, baru aku tahu, selama ni aku silap. Silap sebab terlalu mempercayai keadaan. Aku sayangkan dia. Aku betul2 tak sangka, dalam kebaikan dan kesempurnaan yg dia tunjukkan, rupa2nya dia sudah kembali seperti dulu. Sebagai insan yg hampir dengan dia, aku rasa aku amat2 bertanggungjawab utk bersuara, tp aku tak berdaya melakukannya. Really don't know why... Betapa lemahnya aku. Oh Tuhan! Forget perfect, I'm just trying not to be worthless. But, aku really tak buat apa2 utk itu. Aku memang ka**k yg hampeh... :-( As a part of this situation, I'm suppose to do something as soon as I realize it. When we bleed, we bleed the same. But I can't get it right.. Terserlah kelemahan aku. Lupakan...




Malam ni plak, satu lagi bende jadi. Takkan aku lupakan. Memang memalukan. Aku malu dgn diri sndiri sebab selama ni aku buat something ni tanpa mengkaji dulu apa sebenarnya ia. Huh!! Terkedu seketika aku tadi, dalam hati berdebar takyah cite r... Aku hampir menyumpah seranah diri ini. Ya Tuhan! Ampunkan aku... Aku telah ditegur oleh someone yg aku memang tak kenal tentang shout out aku kat ym. Insan ni ada dlm list friend aku, tp sumpah aku memang tak kenal dia. Bila dia tegur aku tentang tu, aku terus bukak google dan cari ape bnde tu. Bnde tu aku suka sangat, tp aku akui memang aku tak tahu mendalam mengenainya. Aku harap insan tu adalah satu2nya org yg faham tentang tu. Oh Tuhan, aku sungguh naif. Dan aku perlu nyahkan kenaifan aku td tu.. Huhu.. Bila aku googled, baru aku tau yg selama ni aku bertaklid. Adeih.. Aku terpukul dgn rasa bersalah. Bersalah pd diri sendiri.... Lain kali aku tak buat lagi.




Aku suke sgt dgn satu band international ni. Suke gile.. Hampir sume lagu dia aku hafal, sbb tersangat suke.. Huhu.. Ada satu tajuk lagu band ni, yg agak cool. Tp td aku baru tau, cool tu memang fool.. Memang sblm ni aku nampak bnde tu secara surface je. Nampak ok, tp yg tersiratnya? Astaga..



This song is real open to interpretation though i like when artists allow the perverted listener to go nuts. Gile, sbb tersangat suke.. Huhu.. ********* Yeah, well not that I'm a perv but if u look at it from the right angle its like the perfect description of a relationship. Kalau tgk dr sudut positif la, tp tersuratnya pun dah mengjengkelkan bg mereka yg mengerti. Dan aku baru je mengerti tentang itu... Huhu... And he portrays the girl who betrays him as a disconected guitar he even looks at his guitar in disappointment dalam video klip die.. But what i loved the most was his stance at the end it was sick... Tp pasni, aku takkan bertaklid lagi... Takkan..... Utk menyukai sesuatu, aku akan kaji dulu... Huhu.. Ditegur oleh someone yg aku tak kenal, tentang sesuatu yg aku memang tak tahu (tp tadi aku berlagak tahu sebab nak jaga maruah aku...) memang merupakan pengajaran yg amat berharga bagi aku. Aku takkan lupakan teguran tu dan takkan sesekali mengulangi semua tu.. Huhu..







0 comments: